Jawatan Kosong Terkini di KEMAS – Jabatan Kemajuan Masyarakat April 2019

By | April 5, 2019

Perkongsian bermakna!

COMPANY OVERVIEW :

Jabatan Kemajuan Masyarakat atau lebih sinonim dikalangan khalayak umum sebagai KEMAS adalah lanjutan dari Bahagian Pelajaran Dewasa yang telah ditubuhkan pada 1961, melalui kertas kabinet Bil.385/25/60 dengan memberi fokus utama kepada program “Pembasmian Buta Huruf”.

Menjelang tahun 1977, gerakan membasmi buta huruf ini telah dipertingkatkan dengan pengenalan konsep ‘Functional Literacy’ oleh UNESCO sebagai satu usaha untuk menjadikan gerakan membasmi kemiskinan sebagai salah satu strategi membangunkan masyarakat luar bandar.

Berikutan pelancaran “Dasar Ekonomi Baru” (1970), Bahagian ini telah ditukar namanya kepada “Bahagian Kemajuan Masyarakat” (KEMAS) dengan penekanan kepada usaha-usaha pembangunan masyarakat dalam erti kata sebenar.

JOB DESCRIPTION :

Kerja Kosong Terkini di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) pada April 2019
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kemajuan Masyarakat April 2019 seperti berikut:-

1. PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S29
2. PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT S19

Tarikh Tutup Permohonan:- 16 April 2019
Location : Seluruh Malaysia

CARA MEMOHON :

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info jawatan kosong yang ditawarkan oleh Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

► Klik untuk maklumat lanjut
► Klik untuk borang permohonan percuma

Perkongsian bermakna!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *