Jawatan Kosong Terkini di SPAN – Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (17 Mei 2019)

By | Mei 5, 2019

Perkongsian bermakna!

COMPANY OVERVIEW :

Dalam satu sidang khas Parlimen pada pertengahan 2005, Parlimen Malaysia meluluskan pindaan bagi Jadual Kesembilan Perlembagaan Persekutuan yang memindahkan perkara-perkara berkaitan dengan bekalan dan perkhidmatan air daripada Senarai Negeri kepada Senarai Bersama (kecuali Sabah dan Sarawak). Pindaan diwartakan pada 10 Februari 2005 dan ia dikuatkuasakan pada 21 Mac 2005.

Dengan pindaan itu, Kerajaan Persekutuan akan mengawal selia industri perkhidmatan air dari segi pelesenan dan kawal selia operator perkhidmatan. Kerajaan Negeri mengekalkan kuasanya terhadap sumber air, kawasan tadahan air dan lembangan sungai.

Pada Pertengahan 2006, Parlimen Malaysia meluluskan dua undang-undang yang mengubah cara Malaysia menguruskan perkhidmatan air iaitu Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara iaitu Akta 654 atau Akta SPAN dan Akta Industri Perkhidmatan Air iaitu Akta 655. Akta 654 menggariskan peranan, fungsi dan bidang tugas SPAN manakala Akta 655 memperuntukkan kawal selia meliputi ekonomi, teknikal dan sosial serta perlindungan hak pengguna.

JOB DESCRIPTION :

Kerja Kosong Terkini di Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) pada Mei 2019
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara Mei 2019 seperti berikut:-

1. Pembantu Tadbir
2. Eksekutif Serantau
3. Eksekutif, Penguatkuasaan dan Penyiasatan
4. Pembantu Pengurus, Pelesenan Dan Tarif

Tarikh Tutup Permohonan:- 17 Mei 2019
Location : Selangor

CARA MEMOHON :

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarat dan kelayakan jawatan kosong terkini yang ditawarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) ini, sila klik pautan yang dipaparkan di bawah.

► Klik untuk info dan permohonan

Perkongsian bermakna!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *