Jawatan Kosong Terkini di Kumpulan Media Karangkraf Mei 2019

By | Mei 5, 2019

Perkongsian bermakna!

COMPANY OVERVIEW :

Kumpulan Media Karangkraf Sdn. Bhd., juga dipendekkan kepada Karangkraf, merupakan sebuah syarikat yang diasaskan oleh Dato’ (Dr.) Hussamuddin bin Haji Yaacub pada 1978. Majalah pertama yang diterbitkan ialah Majalah Mingguan Kanak-kanak yang seterusnya disusuli oleh akhbar tabloid mingguan iaitu Bacaria, Watan, Media Hiburan, Majalah Remaja Majalah Nona dan sebagainya.

Pasaran dalan bahan bacaan bahasa Melayu yang menggalakkan mendorong kepada peningkatan judul yang diperkenalkan oleh Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd yang ketika itu terletak di Taman Tun Dr Ismail dan Jalan Penchala, Petaling Jaya, Selangor. Pada penghujung 2002 Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd telah berpindah ke kompleks barunya di Shah Alam, Selangor yang dikenali sebagai kompleks Karangkraf. Bangunan berwarna ungu ini terletak di atas tapak seluas 12.5 ekar yang menempatkan kesemua operasi Kumpulan Karangkraf Sdn Bhd di bawah satu bumbung.

Sehingga 2008, Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd telah menerbitkan sejumlah 29 judul terbitan cetak. Pada 2010, Karangkraf mempunyai lebih 1,400 orang kakitangan di seluruh Malaysia.

JOB DESCRIPTION :

Kerja Kosong Terkini di Kumpulan Media Karangkraf Sdn. Bhd. pada Mei 2019
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Kumpulan Media Karangkraf Mei 2019 seperti berikut:-

1. PEMBANTU STOR (BUKU)
2. PEREKA GRAFIK – MOTION
3. PEMBANTU STOR (MATERIAL)
4. DTP ARTIST

Tarikh Tutup Permohonan:- 31 Mei 2019
Location : Selangor

CARA MEMOHON :

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info jawatan kosong yang ditawarkan oleh Kumpulan Media Karangkraf ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

Klik untuk info dan permohonan

Perkongsian bermakna!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *