Permohonan Polis Bantuan di Keretapi Tanah Melayu Berhad pada 5 Februari 2019

By | Januari 30, 2019

Perkongsian bermakna!

COMPANY OVERVIEW :

Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

KTM sejak sebelum Perang Dunia lagi mempunyai rancangan pembinaan landasan merentasi Kuala Lumpur ke Pahang, dari Johor Bahru ke Kuantan dan menyusur negeri Terengganu dan kelantan tetapi tidak dapat dilaksanakan. Malah beberapa landasan yang telah dirancangkan namun ianya tidak menjadi kenyataan. Diantaranya ialah landasan sejauh 70 batu dari kulai ke Endau; keduanya dari Kluang ke Muar dan terus ke Melaka sejauh 95 batu, ketiga; landasan sejauh 40 batu dari Gemas ke Melaka. Di Pahang pula dirancangkan landasan cawangan dari Jerantut ke Kuantan sejauh 25 batu, manakala di Selangor pula dari kelang ke Morib. Di negeri Perak cadangan pembinaan landasan cawangan yang terbengkalai iaitu dari Ipoh ke Gopeng dan dari Bagan Serai ke Kuala Kurau. Namun kesemua rancangan tersebut tidak terlaksana.

JOB DESCRIPTION :

Kerja Kosong Terkini di Keretapi Tanah Melayu Berhad pada Februari 2019
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Februari 2019 seperti berikut:-

  • 1.Polis Bantuan (Lelaki) Gred KPG12

Maklumat Jawatan Kosong yand ditawarkan:

Tarikh Tutup Permohonan :5 Februari 2019
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Government Linked Company (GLC)
Kelulusan Minimum : Sijil dan SPM/SPVM @ Persara Tentera
Status Pelantikan :Tetap/Kontrak

CARA MEMOHON :

Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman yang terdapat di bawah iaitu Borang pemohonan dan syarat-syarat dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil dengan lengakap dengan menggunakan borang yang terdapat link di bawah.

Pastikan anda memohon menggunakan borang dibawah dari pautan yang telah ditetapkan sahaja jangan pulak menyesal bila tak mohon nanti.

Borang pemohonan dan syarat-syarat

Perkongsian bermakna!

One thought on “Permohonan Polis Bantuan di Keretapi Tanah Melayu Berhad pada 5 Februari 2019

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *