Jawatan Kosong Terkini di Suruhanjaya Persaingan Malaysia – MyCC Februari 2019

By | Februari 2, 2019

Perkongsian bermakna!

COMPANY OVERVIEW :

Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) ditubuhkan pada 1 April 2011 dan ditugaskan untuk menguatkuasakan Akta Persaingan 2010 (AP 2010). Fungsi utamanya adalah untuk melindungi proses persaingan dalam pasaran komersial demi kebaikan perniagaan dan pengguna serta ekonomi secara keseluruhan.

MyCC diberi kuasa oleh Akta Suruhanjaya Persaingan 2010 untuk memastikan pematuhan kepada AP 2010, menyiasat aduan mengenai tingkah laku antipersaingan, menjalankan kajian pasaran dan mengenakan penalty ke atas syarikat-syarikat yang didapati melanggar undang-undang persaingan. Ia juga mempunyai kuasa untuk mengenakan fi atau caj bagi perkhidmatan yang disediakan; memberi pinjaman dan wang pendahuluan kepada warga kerjanya; bekerjasama dengan mana-mana badan korporat atau agensi kerajaan dan meminta maklumat daripada perusahaan untuk membantu dalam pelaksanaan fungsi-fungsinya; atau melaksanakan apa-apa tugas yang bersampingan dengan fungsi dan kuasanya.

JOB DESCRIPTION :

Kerja Kosong Terkini di Suruhanjaya Persaingan Malaysia pada Februari 2019
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) Februari 2019 seperti berikut:-

1. Head of Business and Economics, Grade 48
2. Principal Assistant Director, Grade 48

Tarikh Tutup Permohonan:- 17 February 2019
Location : Kuala Lumpur

CARA MEMOHON :

Untuk maklumat lanjut , calon-calon yang berminat boleh memuat turun dan melengkapkan Borang Permohonan Jawatan diperolehi dari laman web MyCC di www.mycc.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah. Sila hantar resume terperinci yang menggariskan kerjaya, borang permohonan kerja dengan gambar berukuran pasport dan e-mel kepada hr@mycc.gov.my atau diposkan ke alamat di bawah :

Unit Perkhidmatan Pengurusan
Malaysia Competition Commission (MyCC)
Level 15, Menara SSM @Sentral,
No. 7 Jalan Stesen Sentral 5,
Kuala Lumpur sentral
50623 Kuala Lumpur
Tel: 03-2273 2277 Faks: 03-2272 2293/1692

* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah

Klik Baca Iklan Lengkap

Klik Muatturun Borang Permohonan

Perkongsian bermakna!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *